Leto u Rajcu

Mnogo je dešavanja u Rajcu ovog leta.

Konačno se vrši rekonstrukcija puteva, tako da će turisti, domaći i inostrani, moći lakše da stignu do Rajca nego prethodnih godina. Zaista smo srećni što ovaj kraj dobija nazad slavu koju zaslužuje.

Istoriska zdanja Rajca, groblje nastajalo u periodu od 16. do 20. veka, pimnice i splet uličica između njih zaustavlja vreme… Meštani sa pitkim pričama i čašom vina ili rakije, daju poseban šarm kamenom zdanju.

Početak ugostiteljskih usluga u pimnicama s pravom pripada Miroslavu Karamančiću. Prirediće vam ukuse i mirise hrane ovog kraja, a pogled ka dolini, koji je beskrajno vredan, možete doživeti odmarajući se ispred njegove pimnice. Ne zaboravite da obavezno držite čašu u ruci.

Pimnica ”Sveti Trifun”

Naši prijatelji Sanja i Saša, vlasnici pimnice C’est la Vie, pored jela, koja su veštinom majstora pripremljena, produžuju uživanje uz magične note na Sašinoj gitari. Muzika, ukusna hrana, koja čaša vina preko, donose pravu čar ovog mesta.

Pimnica ”C’est La Vie”

Rajac se nalazi na reci Timok. Već u maju, počinje uživanje- Regata- Veseli Spust, koji već  godinama ima i međunardoni značaj. Na reci, tog dana je reka čamaca. Gitare, harmonika, mnogo vina i rakije, meze, i osmeh je na licu. Nezaboravno!!!

Regata na reci Timok

A leto… Dane možete provesti na brižno sređenoj plaži gde može da se pravi roštilj, jela na tanjirači, kuva pasulj, i šta god drugo. Voda je divna za kupanje. Drveće u okolišu plaže pruža hlad, a šum reke beskrajno nudi mir, koji, moramo priznati, je potreban svima..

Ukoliko ste odlučili da provede nekoliko dana u Rajcu i posetite i ostala vinska sela u okolini, možete rezervisati i smeštaj. Vila Milenović i C’est la Vie pružaju gostima smeštaj sa obrokom. Zamislite jutra na selu uz nasmejanu domaćicu koja je pripremila savršen doručak i kafu i tako započnete dan…

Pogled na vinariju Raj

A ako odlučite da idete dalje na sever, u Kladovu možete naći savršeno mesto za odmor. Atrijum Apartmani i pored redovnih ugostiteljskih usluga, mogu organizovati lepe avanture na reci Dunav.

Ni u našoj vinariji ne manjkaju novosti. Kako se radovi na rekonstrukciji skoro privode kraju, uskoro ćemo i mi moći da doprinesemo razvijanju vinskog turizma. Uskoro će biti gotova i degustaciona sala, te ćemo moći da primamo posetioce i upoznamo ih sa vinima. Položaj degustacione sale pruža divan pogled na Rajačko vinogorje.

Nećemo više pričati, jer želimo da nas posetite i uverite se i sami.

Avgust je već stigao, ukoliko imate par slobodnih dana, iskoristite ih da nas posetite.

Leave a Comment

Your email address will not be published.