Svetsko priznanje kvaliteta Vinariji Raj

Pravi je trenutak da započnemo pisanje o vinima, hrani, životu u vinogradima i šta taj divan život nosi. Neizmerno smo srećni što možemo da podelimo sa vama priču o vinima koja su nam donela medalje.

Sve je počelo ovako:

Istraživali smo vredno, pažljivo i došli na ideju da pošaljemo uzorke na takmičenje International Wine and Spirit Competition (IWSC) u Londonu. Pažljivo smo birali koje etikete spakovati. Mislili danima, savetovali se sa komercijalistima, probali vina (što se mora nije teško, je’l?). Odlučili smo da naša premium vina Raj Plot 2012 i Raj Game 2015 mogu parirati svetskim vinima.

Ne, nismo pogrešili.

Konsultovali smo se našim vinarom- mađioničarem Goranom, koji je predložio da pošaljemo Raj Game 2015. Te godine, sorta Gamay je napravila čudo, u saradnji sa vrednim rukama vinogradara Slobe i njegove ekipe. Goran i podrumar Zoran su svojim veštinama i trikovima napravili vino koje intirigira ukusom i mirisom, pleni, opčinjuje i vraća vekovima stvaranu slavu ove divne sorte koja raste u Rajačkim vinogorjima.

Raj Plot iz 2012.godine je vino koje nam je uvek otvaralo vrata. Posebna nota barikiranog bureta stvara posebnu aromu i upravo je ona koja Plotu daje taj poseban šmek. Ukus višnje i kupine osvaja ljubitelje vina. Činilo nam se da je vreme da dobije svoje priznanje.

Zaista smo ponosni na nagrade koje su naša vina osvojila na ovogodišnjem svetskom takmičenju. Pored velike i jake konkurencije sa kojom su se naša vina susrela, mi smo se ipak nadali dobrim rezultatima i vredno se spremali da proslavimo. Tako su naša vina još jednom dokazala zašto smo ponosni na njih. Primiti medalje od strane svetskih stručnjaka za vina je impozantno priznanje kojem smo se nadali. Velika je čast da su stručnjaci poput gđe Michelle Cherutti-Kowal, Dawn Davies i Philip Goodband okusili naša vina i dodelili nam bronzane medalje. Ušli smo u elitnu grupu IWSC pobednika.

Dakle, u to ime- živeli!

Leave a Comment

Your email address will not be published.