Team Building partnera ’’Balcanica Superior’’ na lepom Plavom Dunavu

Pretprošlog vikenda organizovali smo druženje sa partnerima brenda ’’Balcanica Superior’’ – pimnicom ’’C’est La Vie’’ iz Rajca, marinom ’’Trinity’’ iz Tekije, restoranom ’’Jezero’’ i ’’Atrijum Apartmanima’’ iz Kladova.

Uživali smo u čarima najlepše reke Evrope, brzog i nemilosrdnog Dunava, duž čijeg toka su sakrivene mnoge neopisive lepote. Duh Istočne Srbije u punom svom sjaju pružio nam je neverovatno iskustvo i zadovoljstvo.

Timski dan je počeo rano. Negde oko 6 sati izjutra, sa prvim petlovima, budili smo se i mi. Puni entuzijazma i elana, pecaroški deo tima jedva je dočekao da ugleda plavetnilo Dunava koje se pružalo pred nama nakon sat vremena vožnje. Naoružani dobrom voljom, štapovima i vinom, podne smo dočekali nasmejani i vedri, bez obzira što nas sreća u ribolovu nije poslužila.

Pecanje na Dunavu

Naš domaćin iz Tekije, marina ’’Trinity’’, čekao je nas, Sanju i Sašu iz C’est La Vie sa Rajačkih pimnica spreman za avanturu. Valjalo je požuriti, jer Dunav ima štošta da pokaže.

Kazan Dunav

Nastavili smo sa dobrim raspoloženjem, a naš vodič Saša nam je zagolicao maštu magijom Dunava. Tako smo prošli Mali i Veliki Kazan, mesto gde je Dunav u ovom delu Đerdapske klisure najuži, pravi prizor za pamćenje.

U Kazanu su ranije postojali mnogobrojni jaki vrtlozi, zbog čega je površina vode bila nemirna i izgledala kao da ključa, pa su Turci u srednjem veku dali ovom delu Đerdapa ime Kazan.

Provozali smo se pored skulpture kralja Decebala koja predstavlja pravi omaž poslednjem vladaru Dačana. Neverovatna skulptura na steni visokoj 40 metara zaustavlja dah svojom veličinom i podseća na istoriju ovog dela Đerdapske klisure.

Skulptura kralja Decebela

Obišli smo Trajanovu tablu, mesto gde je rimski imperator Nerva Trajan, pre 1900 godina označio zаvršеtаk radova na trаsirаnju оbаlskоg putа, koja predstavlјa samo jedan u nizu njegovih neverovatnih graditelјskih podviga.

Trajanova Tabla

Vreme nas je poslužilo, vetar takođe, uspeli smo da iskoristimo ovo Miholjsko leto baš onako kako treba.

C’est La Vie i tim Vinarije Raj

Naš brod je pristigao u marinu Tekija baš u vreme ručka, pa smo puni utisaka koje je Dunav uzburkao u nama, krenuli putem Kladova, do restorana “Jezero”. Ovo kultno mesto, gde je sniman film ’’I Bog stvori kafansku pevačicu’’ je elitni restoran pun istorije Kladova, vlasnika restorana i ljudi koji su ovde kročili, jeli i zavoleli ga.

Beka i Jovana

Nasmejana lica domaćina restorana, Steve i Jovane, nisu odavali utisak da nas čeka borba sa izuzetnom hranom. Uigrani tim restorana i magična varjača glavnog kuvara ostavili su nas bez daha.Ređale su se razne đakonije, a svaki put kad smo pomislili da je kraj, oni bi nas iznenadili novim jelom.Probali smo 5 jela, ako nas pitate da odaberemo najbolje, nećemo moći, jer je nemoguće odlučiti se.Uživali smo u hrani koja budi čula, a možemo vam reći da nas je pašteta od čvaraka oborila s nogu.

Sa ribom smo spajali Zenit, dok se sa mesom odlično uklopio naš Plot iz 2012 godine. 

Hedonizam je trajao do kasno u noć, a na konak nas su primili apartmani “Atrijum”.

Ljubazno osoblje nas je uputilo do moderno uređenih soba, sa udobnim dušecima, mirom i tišinom koji su doprineli da se probudimo odmorni i čili. Zaista zaslužuje svaku od 4 zvezdica.

Sledećeg jutra, domaćini restorana su nas još jednom iznenadili pred povratak kući, mini Zoo Vrtom nedaleko od centra grada. Prvi nas je dočekao poni Srećko, koji sa razlogom nosi to ime. Od njega smo se teškom muko odvojili, a neko umalo ostao i bez pertli. Mi od Srećka, a domaćin od naše Bele Tamjanike, koju od sada možete popiti i kada budete posetili ovo divno mesto koje je otvoreno svakog dana do 19 časova.

Utisci su odlični, domaćini na visini zadatka, a mi, mi smo već zabeležili datum povratka.

Ako ste u blizini, nemojte propustiti ove atrakcije. Srbija je mala, ali u njoj ima neverovatne magije, netaknute prirode koja je u stanju da u svakome probudi poseban osećaj.

Pozdravlja vas Vinarija Raj do sledeće avanture i partneri brenda ’’Balcanica Superior’’.

Živeli!

Leave a Comment

Your email address will not be published.