Wine & Fine Naissus 2019

Puni utisaka još jednog vikenda koji je ostao za nama, spremni smo da uz čašu vina podelimo iskustva iz mesta koje sa razlogom nosi titulu najvećeg meraklijskog grada.

Vina Vinarije Raj

Prošlog vikenda je održan poznati sajam vina na letnjoj pozornici u Nišu- Wine & Fine Naissus. Pregršt odličnih vina, belih, crvenih, rozea od kojih vam se istanča ukus i poboljša raspoloženje. Svaka vinarija je imala visoko kvalitetna vina, kojima se mogla pohvaliti.

Pred sam početak Wine & Fine Naissus 2019

Nišlijama je već poznat ovaj događaj i znaju šta mogu očekivati od sajma. Ali, gosti iz inostranstva su bili prijatno iznenađeni organizacijom, lokacijom i srpskim vinima. Pričalo se na francuskom, ruskom, engleskom… A posle koje čaše, svi su se dobro razumeli, bez obzira na jezik.  

Odlična ekipa iz Barrique Wine and Fine, koja godinama ogranizuje ovaj sajam, nije imala lak posao. Svakako su ga, kao i ranijih godina, organizovali na zavidnom nivou. S pravom kažemo da je ovaj sajam jedan od najboljih u Srbiji.

Raj Bela Vina i Raj Crna Tamjanika

U petak je krenula akcija od 18 časova. Gužva, graja, smeh. Atmosfera se zahuktala oko 20 časova. Točilo se vino, slušalo šta kome prija, nazdravljalo. Upoznali smo nove ljubitelje vina, dok smo već poznate ljubitelje rado slušali o našim novim berbama. Prvo veče je bilo rezervisano za probu belih vina. Najviše simpatija je pokupila naša Raj Bela Tamjanika. Pitka, nežnog ukusa, pravo letnje vino, prijalo je svima koji su je probali. Svakako je drugačija od Bele Tamjanike iz Župskog kraja, pa samim tim je nekima bila otkrovenje večeri. Boca za bocom, točila su se i druga vina. Poznavaoci, istančanog ukusa, opredeljivali su se za Raj Sovu iz 2016. godine, dok su dame bile oduševljene Raj Zenitom iz iste godine. Tako smo i preporučivali- Ukoliko želite vino koje možete piti tokom celog dana, kada imate takav dan, Raj Zenit je pravo vino za vas.

Vinarija Raj

Sledeći dan je bio rezervisan za probu crvenih vina. Bez obzira što je bilo toplije vreme, crvena vina su uspela da privuku pažnju posetilaca. Raj Crna Tamjanika se inače služi hladna, tako da je okrepila uživaoce, koji su se iznova vraćali za dopunu. Nove berbe Plota i Gamea su spremno čekale na svoj red. Raj Game 2015, koji je ove godine uzeo medalju na svetskom takmičenju, je primio odlične kritike ugostitelja Niških restorana.
Nišlijama je ovog puta predstavljen i Raj Plot 2015, pravi naslednik Plota iz 2012.godine. I ova berba je uspela da osvoji srca i dobije pozitivne kritike.

Zaista smo se odlično proveli.

Hvala Barikovci!

Vidimo se sledeće godine na istom mestu!

2 thoughts on “Wine & Fine Naissus 2019”

Leave a Comment

Your email address will not be published.